Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
S niekoľkými tipmi a správnymi ingredienciami môžete kedykoľvek vykúzliť originálne a zaujímavé kombinácie. Objavte naše jednoduché návody a videá s receptami. Ak potrebujete inšpiráciu, nájdete ju tu.
Dúfame, že sa vám zaváranie zapáči!
Množstvo ovocia sa musí vždy prispôsobiť príslušnému želírovaciemu cukru:
Na udržanie optimálneho pomeru cukru, pektínu a kyseliny citrónovej je dôležité vždy použiť celé balenie.
Nádoby a viečka by sa mali sterilizovať vopred (pred začatím varenia), pretože po uvarení sa musí džem okamžite naplniť, existujú nasledujúce možnosti:
10 minút v parnom hrnci pri 100 °
10 minút v rúre pri 100 ° (vypláchnuté poháre a potom umiestniť na čistý rošt dnom nahor)
10 minút v hrnci s vriacou vodou a trochou octu
Dôležitá informácia: Pri plnení džemom musia byť poháre stále teplé a nie studené, inak by sa mohli prasknúť, keď sa do nich naleje horúci džem.
Povarte viečka vo vriacej vode s trochou octu 10 minút a pomocou naberačky s dierkami ich premiestnite do čistej misky.
Dôležité: Po sterilizácii by ste sa už nemali dotýkať vnútornej strany viečka, aby zostali sterilné.
niektoré ovocie chutí ešte lepšie, keď sa kombinuje s iným...
Aby sa zachovala kvalita ovocia a zeleniny, je obzvlášť dôležité, aby boli rýchlo zmrazené, aby sa nevytvárali veľké vodné kryštály, ktoré ničia štruktúru buniek. Preto odporúčame:
Pre rýchly sirup vyrobený z kvetov a bylín (napr. baza, mäta, medovka, šalvia atď.) Existuje základný proces varenia, ktorý sa dá použiť takmer na čokoľvek a potom sa môže meniť podľa chuti:
Aby sa sirup vyrobený z bobúľ a kôstkového ovocia vo fľaši nezrazil, ale zostal tekutý, na bobule a kôstkové ovocie sa používa sirupový cukor. Tu je pár základných pokynov:
Šablóny štítkov sú upravené na formát A4 a preto ich možno tlačiť na normálnej tlačiarni. Existuje niekoľko spôsobov ako ich pripevníte na sklo:
K dispozícii sú tiež vo formáte A4 (predrezaný), čo zjednodušuje tlač. Pri pripevňovaní samolepiacich štítkov sa uistite, že je povrch čistý. Tip: Teplý vodný kúpeľ je ideálny na odstránenie nalepených štítkov z pohárov
Vytlačte štítky na normálny papier, vystrihnite a zo zadnej strany naň naneste trochu lepidla. Výhoda tejto metódy: etikety sa dajú posúvať až kým lepidlo neuschne. Etikety sa dajú ľahšie odstrániť zo skla.
Štítok vystrihnite a upevnite ho na sklo s gumičkou. Takto Vám ostane pohár stále čistý.
Domáci sirup alebo marmeláda? Nie je nič jednoduchšie. Naše videá popisujú postup krok za krokom, nájdete v nich odpoveď na vaše otázky ohľadne receptov. Poslúžia nielen začiatočníkovm, ale aj skúseným kuchárom. Budete ohromení tým ako ľahko a rýchlo si môžete urobiť vlastný bylinkový alebo ovocný sirup či džem alebo marmeládu. Dúfame, že vás bude baviť nielen ich sledovanie, ale aj výroba! Na našom YouTube kanále Korunný cukor nájdete oveľa viac.