Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Aj vaše vianočné vanilkové rožteky pravdepodobne rozvoniavajú vanilkou pochádzajúcou z exotického Madagaskaru. Tento africký ostrov je producentom až 80 % celosvetovej produkcie vanilky, kvetu z druhu orchidey, ktorý je po šafrane druhým najdrahším korením na svete vôbec.
Príprava: 90 minút
2. Cesto rozdelíme na dve časti a z každej vyváľame hrubší valec s priemerom približne 2 cm. Ten rozdelíme nožíkom na menšie kúsky. Šírka kúskov závisí od toho, či chceme mini rožteky (rozkrájajte na 1cm kúsky) alebo väčšie rožky (rozkrájajte na 2cm kúsky).
3. Každý kúsok rukami vyvaľkáme na valček s priemerom menším ako 1 cm a ten vytvarujeme do tvaru rožteka a uložíme na plech. Keď je plech plný, necháme ho poriadne vychladiť (ak je vonku už pravé zimné počasie, môžeme to využiť a chladiť plech vonku, ak nie, použijeme chladničku) - aspoň hodinu, aby maslo úplne stuhlo a rožteky sa pri pečení nerozliali.
4. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C 10-15 minút v závislosti od veľkosti, kým povrch jemne nezozlatne.
5. Ešte teplé (avšak nie horúce, aby sa nerozpadli) obaľujeme v zmesi vanilkového a práškového cukru.
6. Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe, ideálne v chladničke.
Ak sa obávate, že sa rožteky pri obaľovaní polámu, môžete ich cukrom iba posypať pomocou Korunného práškového cukru v mlynčeku.
Rozhodli ste sa, že si vanilkové rožteky určite pripravíte? Môžete sa inšpirovať aj niektorým z našich receptov.