Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Tradičný mrežovník, to je krehké cesto naplnené lahodným plnotučným tvarohom, šťavnatými hrozienkami a posypaný jemným práškovým cukrom. Je to lahôdka, ktorú milujú všetky generácie.
Príprava: 60 minút
2. Do masy pridáme mlieko a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto vyformujeme do tvaru gule, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút odpočinúť do chladničky. Rúru rozohrejeme na 180 ˚C
3. Medzitým si pripravíme plnku. Hrozienka zalejeme rumom. Do misky dáme tvaroh, vajíčka, Korunný cukor práškový, vanilkový cukor, citrónovú kôru a dôkladne zamiešame.
4. Cesto rozdelíme na dve polovice. Pracovnú dosku poprášime práškovým cukrom a cesto vyvaľkáme do kruhu. Formu na koláč vymastíme maslom a prenesieme do nej vyvaľkané cesto, ktoré prstami vytlačíme až po vrch formy.
5. Na cesto dáme plnku a zarovnáme ju. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme, nakrájame na pásiky a poukladáme na koláč do tvaru mriežky.
6. Na tvaroh naukladáme hrozienka namočené v rume.
7. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 40 minút dozlatista. Pred podávaním posypeme Korunným cukrom práškovým v mlynčeku. Môžeme podávať s višňovým džemom.
Rozhodli ste sa, že si tvarohový mrežovník určite pripravíte? Môžete sa inšpirovať aj niektorým z našich receptov.