Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Nie je to tak dávno, čo sa na výslnie, najmä vďaka marketingovým aktivitám, dostali umelé sladidlá, ktoré začali nahrádzať tradičný slovenský cukor z cukrovej repy. Nedovolíme si tvrdiť, že zvýšená konzumácia cukru v akejkoľvek podobe je prospešná pre zdravie. So sladkými dobrotami je však život krajší. A ak sa nič nepreháňa, tak to ani veľmi neškodí. Dôležité je však zvoliť si ten správny cukor.
O blahodarných účinkoch sladkého ovocia všetci dobre vieme. No koláč osladíme ovocím len ťažko. Teda, nie zrovna akýkoľvek. Existujú viaceré alternatívy sladidiel, ktoré môžete použiť. Umelé sladidlá sa nachádzajú najmä v sladkostiach a nápojoch na pultoch obchodov. Ako sa vyrábajú a čo môže spôsobovať ich nadmerná konzumácia? Pozrite si infografiku, ktorú sme pre vás pripravili.