Zeleninové chutney [čatní]

Prísady

  • 7 ks cibule
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 500 g rajčín
  • 500 g paprík
  • 4 dl 8% octu
  • 1 lyžička mletých klinčekov
  • 330 g bielej kapusty
  • 350 g Korunného cukru hnedého
  • soľ

Príprava

Kapustu, rajčiny, papriky a cibuľu nakrájame na jemno a posolíme. Necháme odležať 24 hodín. Zmes zeleniny dáme do veľkého hrnca spolu so všetkými ostatnými prísadami. Pomaly dusíme až do úplného vydusenia šťavy.

Zeleninové chutney plníme do dobre umytých pohárov a horúce zaviečkujeme. Poháre otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.

Zeleninové chutney podávame ako prílohu podľa chuti.

 

 

Ďaľšie recepty