Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Z hladkej pšeničnej múky, masla, púdrového cukru, vanilkového cukru, soli a vaječného žĺtku vymieste krehké cesto. Hotové cesto nechajte vychladnúť cca na dve hodiny. Predhrejte rúru na 170 ° C. Cesto rozvaľkajte na múkou posypanom povrchu, aby sa nelepilo. Potom môžete povykrajovať sušienky na rôzne tvary. Vykrojené sušienky poukladajte na plech potiahnutý papierom na pečenie a nechajte ich piecť asi 12 minút. Polevu urobíme zmiešaním púdrového cukru a trochou vody. Zafarbiť ju môžete potravinárskym farbivom. Pripravenú polevu nalejte do malého mraziaceho vrecka a odrežte mu špičku. Takto môžete sušienky dozdobiť.
Skladovateľnosť (v dobre uzatvorenej nádobe na sušienky): cca 4-5 týždňov
Sušienky môžete ozdobiť aj čokoládovou polevou alebo posypať na drobno nakrájanými pistáciami.
Share or print this recipe