Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ako prvé si metličkou vymiešame nad parou bielky s kryštálovým cukrom, počkáme kým sa cukor rozpustí a potom zmes prelejeme do mixéru a na vysokých otáčkach miešame cca 5-6 minút. Potom prisypeme práškový cukor a ešte miešame ďalšie 2 minúty.
Takto pekne vymiešaný tuhý sneh použijeme na pusinky v tvare stromčeka, ktorý si ešte môžeme zafarbiť na zeleno, ak máme k dispozícii potravinárske farbivo. Po 1 minúte miešania, máme sneh krásne farebný a môžeme ho preniesť do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou. Potom, na plech vystlaný papierom už nanášame sneh v podobe stromčeka, ktorý si ešte dozdobíme guličkami a napokon dáme sušiť do trúby po dobu 2 hod. pri teplote 80 °C. Na záver, hotové stromčeky ešte posypeme práškovým cukrom a ilúzia Vianoc je dokonalá.
Ďalej, si ešte z klasického bieleho snehu, ktorý si taktiež prenesieme do cukrárskeho vrecka, tentokrát s ozdobnou, zúbkovitou špičkou môžeme krúživým pohybom vytvoriť i pusinky v tvare ružičky, a rovnako tieto ružičkové pusinky môžeme nanášať i na ozdobný papier s rôznymi obrázkami (nálepkami). Po nanesení, k ním pridáme papierovú paličku a máme hotovú originálnu lízanku pre deti či kohokoľvek, komu chceme len tak urobiť radosť.
Okrem lízaniek, si môžeme vytvoriť i vianočné ozdoby, ktoré s-kovým pohybom rovnako nanášame na špeciálny ozdobný papier. Po nanesení, preložíme zvislo cez stred pusiniek pevnejší motúzik, potom ešte nanesieme tenkú vrstvu snehu tak, aby bol motúzik prekrytý, následne dáme rovnako sušiť v trúbe a o chvíľu tak máme krásne vianočné ozdoby, ktoré sú dokonca jedlé.
Share or print this recipe