Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na cesto
Okrem toho
Na cesto roztopte čokoládu vo vodnom kúpeli. Oddeľte žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Zmäknuté maslo, cukor a žĺtka vymiešajte do hladkého krému. Roztopenú čokoládu vmiešajte do maslovo-žĺtkovej masy. Striedavo pridávajte múku a vyšľahaný bielkový sneh.
Rúru predhrejte na teplotu 180 °C s horným a dolným ohrevom. Masu rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie a pečte cca 20 minút. Urobte skúšku špáradlom.
Masu nechajte vychladnúť a potom ju pomrvte do misky.
Po lyžiciach do nej pridávajte krémový syr (v závislosti od toho, koľko cesta zostalo) a dobre premieste rukami. Z hmoty vytvarujte gule, poukladajte ich na tanier a na 30 minút dajte mraziť. Zatiaľ roztopte polevu a pripravte si niekoľko pohárov s kryštálovým cukrom.
Vychladené gule (cake pops) ponárajte do horúcej čokolády, pričom nimi v poleve otáčajte, a posypte cukrovými perličkami. (Upozornenie: pracujte rýchlo, pretože čokoláda tuhne veľmi rýchlo.)
Tip: ak chcete, môžete do masy zapracovať ešte malé kúsky marcipánu.
Share or print this recipe