Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pružinová forma s ⌀ 22 cm
na perníkové chalúpky:
na tortový korpus: (sa vyžaduje 2-krát)
na krém z bielej čokolády:
extra:
Na dekoráciu:
Na perníkové chalúpky a ozdobenie:
Pripravíme si perníkové cesto na perníkové chalúpky a necháme ho odpočívať.
Predhrejeme rúru - horné/spodné pečenie na teplotu 180 °C.
Cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej pracovnej doske na hrúbku cca 5 mm. Vykrajujeme chalúpky rôznych veľkostí a pečieme cca. 12-14 minút.
Na cukrovú polevu zmiešame práškový cukor a vodu, mala by sa vytvoriť pomerne pevná hmota. Ak je to potrebné, pridáme viac cukru. Nalejeme do jednorazového vrecka na zdobenie, odrežeme špičku a zdobíme vychladnuté perníkové domčeky podľa potreby. Necháme zaschnúť.
Na dozdobenie položíme kryštálový cukor na list papiera na pečenie. Brusnice umyjeme, trochu scedíme a poukladáme na cukor. Všetko premiešame tak, aby cukor dobre držal. Necháme zaschnúť (asi pol dňa).
Na tortové vrstvy:
Pri hrnčekovom koláči je mierou ingrediencií prázdny kelímok kyslej smotany.
Hornú/spodnú rúru predhrejeme na 180 °C.
V miske metličkou premiešame kyslú smotanu, vajcia, olej a cukor, kým sa dobre nespoja.
V samostatnej miske zmiešame kakaový prášok, mandle, múku, prášok do pečiva a perníkové korenie a krátko premiešame s tekutou zmesou.
Cesto nalejeme do formy a pečieme asi 40-45 minút.
Pripravíme si druhý korpus, obe vrstvy necháme dobre vychladnúť. V prípade potreby vyrovnáme a raz vodorovne rozrežeme v strede.
Na čokoládový krém rozpustíme bielu čokoládu a šľahačku v hrnci na strednom ohni. Necháme mierne vychladnúť. Tvaroh, mascarpone a práškový cukor zmiešame dohladka a vmiešame bielu čokoládu.
Dekorácie:
Upečený korpus položíme na veľký tanier a potrieme polovicou brusnicového kompótu.
Na vrch položíme ďalší korpus a jeho vrch natrieme polovicu čokoládového krému. Striedavo natrieme čokoládovým krémom a brusnicovým kompótom.
Na vrch položíme posledný korpus a do stredu torty rozotrieme čokoládový krém.
Hotové ozdobené a suché perníkové chalúpky na zadnej strane potrieme zvyšnou polevou a pripevníme ich okolo okraja torty.
Na tortu natrieme pocukrované brusnice a dáme do chladu.
Poznámka: Cesto na tortu je trochu drobivé, ale zostane veľmi šťavnaté.
Share or print this recipe