Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pre kysnuté cesto nalejte polovicu vlažného mlieka spolu s 1 čajovou lyžičkou krupicového cukru do malej misky a rozdrvte do nej droždie. Dobre premiešajte, aby sa kvasnice rozpustili. Vložte múku do misy, do nej vytlačte jamku a do nej nalejte kvások. Zasypte trochou múky a nechajte prikryté asi 15 minút. Časom by sa mali urobiť bublinky. Potom pridajte zvyšné vlažné mlieko, cukor, soľ a maslo izbovej teploty. Pridajte vajcia. Vymiešajte cesto. Prikryte čistou utierkou na čaj a nechajte na teplom mieste asi 45 minút. Objem kysnutého cesta by sa mal zdvojnásobiť.
Medzitým si pripravte náplň z pistácií. Nameľte pistácie. Povarte mlieko spolu s cukrom a potom pridajte mleté pistácie a mleté mandle. Nechajte zmes z pistácií vychladnúť. Pridajte trošku likéru.
Predhrejte rúru na 180 stupňov horný a dolný ohrev a plech vyložte papierom na pečenie. Cesto znovu preložte na zľahka múkou posypanú pracovnú plochu.
Potom cesto rozdeľte na polovicu a obe polovičky rozvaľkajte na rovnakú veľkosť - obdĺžniky s hrúbkou približne 0,5 cm. Naplňte pistáciovú náplň na obe polovice cesta. Zrolujte obe polovice cesta z dlhšej strany.
Dva konce preložte cez seba a dobre stlačte. Potom ostrým nožom narežete do dvoch tretín dĺžky cesta. Rozrezané pramene cesta starostlivo spleťte dohromady. Konce dobre pritlačte a vložte pod veľkonočný vrkoč.
Rozšľahajte vajcia so šľahačkou a natrite nimi veľkonočný vrkoč. Posypte mandľami. Pečte veľkonočný vrkoč v predhriatej rúre asi 45 minút.
Potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
Kysnutý vrkoč chutí dobre aj s inými náplňami, napr. z maku alebo orechov.
Share or print this recipe