Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Predhrejte rúru na horný a spodný ohrev 180° C a zarovnajte plech na pečenie s papierom na pečenie. Vložte do misky a premiešajte spolu tvaroh, mlieko, práškový cukor, vanilkový cukor, vajce, citrónovú kôru a olej. Múku a prášok do pečiva najprv zmiešajte spolu a taktiež pridajte. Vymiešajte všetky ingrediencie do hladkého cesta.
Tvarohové cesto ľahko rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku asi 0,5 cm a vykrojte veľkonočné zajačiky (alebo iné tvary). Vyrezané zajačiky potom poukladajte na plech na pečenie potiahnutý papierom na pečenie. Roztopte maslo a potrite ním veľkonočných zajačikov. Veľkonočné zajačiky pečieme asi 10 minút. Kryštálový a vanilkový cukor zmiešajte spolu. Potom horúce veľkonočné zajačiky opäť natrite roztopeným maslom a vtlačte do zmesi cukru. Nechajte vychladnúť na drôtenom stojane.
Veľkonočné zajačiky vyrobené z tvarohového cesta chutia najlepšie čerstvé. Ak si ich chcete nechať, je najlepšie, ak ich dáte do vzduchotesnej uzatvárateľnej plechovej nádoby a zjete ich do 1-2 dní. Zajačiky rýchlo oschnú.
Share or print this recipe