
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
• 20 g čerstvého droždia alebo 1 balíček sušeného droždia
• Kôra z ½ bio citróna
Ingrediencie na makovo-citrónovú náplň
• 350 g mletého maku
• 250 g mlieka
• 75 g roztopeného masla
• 125 g Korunného kryštálového cukru
• Šťava a kôra z 1 bio citróna
• 2 balíčky vanilkového cukru
• 2 čajové lyžičky škrobu
Ingrediencie na náplň z lieskovo-orieškového vaječného likéru
• 420 g mletých lieskových orechov
• 140 g mlieka
• 100 g vaječného likéru
• 100 g Korunného kryštálového cukru
• 2 balíčky vanilkového cukru
• 2 čajové lyžičky škrobu
Ingrediencie na malinovo-pistáciovú náplň
• 350 g mletých pistácií
• 250 g mlieka
• 125 g Korunného cukru kryštálového
• 2 balíčky vanilkového cukru
• 2 čajové lyžičky škrobu
• 250 g rozmixovaných malín
Ďalej:
• 1 vajce a trochu mlieka na potretie
• 150 g Korunného práškového cukru
• 5-7 lyžíc citrónovej šťavy
Na vypracovanie cesta dajte všetky ingrediencie do misy a pomocou metličiek na cesto kuchynského robota alebo rukami ich mieste minimálne 10-15 minút, kým nevznikne hladké cesto. Zvyšné škrupinky môžu poslúžiť ako výplň v hniezdach a po upečení ich môžete odstrániť.
Cesto vypracujte na guľu na pomúčenej pracovnej ploche, vráťte ho späť do misy, zakryte a nechajte asi 1 hodinu kysnúť.
Na náplň podľa výberu dajte všetky ingrediencie do misy a dobre premiešajte.
Predhrejte rúru s horným a dolným ohrevom na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
Po vykysnutí cesto rozdeľte na 6 rovnakých častí.
Každú časť cesta najprv na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkajte na obdĺžnik hrubý asi 5 mm a rovnomerne ho natrite 3-4 lyžicami náplne.
Cesto zrolujte z kratšej strany a pozdĺžne ho rozkrojte tak, aby bola náplň viditeľná.
Obe časti cesta prepleťte, položte na pripravený plech a vytvarujte malé hniezdo.
Vajíčko rozšľahajte s trochou mlieka a hniezda tenko potrite touto zmesou.
Zvýšné polovice škrupiniek vložte do stredu hniezd a pečte v predhriatej rúre približne 25-35 minút dozlatista.
Preosejte práškový cukor a zmiešajte s citrónovou šťavou, aby ste získali tekutejšiu polevu.
Hniezda potrite polevou, vložte do ich stredu veľkonočné vajíčko a darujte alebo si ich ihneď vychutnajte.
Share or print this recipe