Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Cesto
Očistite mrkvu a nastrúhajte na jemno. Predhrejte rúru na cirkulujúci vzduch na 170 ° C. Zmiešajte vajcia a hnedý cukor. Pomaly vmiešajte olej. Zmiešajte mandle, vlašské orechy, múku, prášok do pečiva a kukuričný škrob a vymiešajte do cesta. Nakoniec primiešajte strúhanú mrkvu. Cesto plňte do vymastenej koláčovej kruhovej formy (optimálny priemer: 20 cm pre vysoký koláč) a pečte asi 40 - 45 minút (urobte skúšku či sa cesto nelepí). Vyberte a nechajte vychladnúť vo forme. Opatrne vyberte koláč z formy.
Plnka
Maslo nechajte zmäknúť v rúre pri teplote približne 50 ° C alebo ho predtým vytiahnite na niekoľko hodín z chladničky, aby bolo zmäknuté. Do zmäknutého masla pridávajte po lyžiciach púdrový cukor. Postupne pridávajte smotanový syr, až kým sa nevytvorí krémová, nadýchaná hmota. Podľa potreby primiešajte 10 - 20 ml šľahačkovej smotany.
Glazúra
Pomaly rozpustite čokoládu a kokosový olej na varenie. Nechajte vychladnúť, až kým čokoláda nebude tekutá. Čokoláda by mala byť roztierateľná.
Ozdobte tortu
Vychladnutý mrkvový koláč rozkrojte dvakrát vodorovne (vzniknú 3 časti). Položte prvú časť najlepšie na otočný tanier alebo na obyčajný tanier. Na vrchu rozotrite asi 3 polievkové lyžice smotanového syra. Položte druhú časť na vrch a znovu potrite smotanovým syrom. Položte poslednú časť torty.
Nakoniec potiahnite celú tortu a jej okraje potrite smotanovým syrom. Na to použite kartu na cesto alebo špachtľu. Nechajte vychladnúť.
Keď má čokoládová poleva správnu konzistenciu, vyberte tortu z chladničky a lyžičkou naneste čokoládu na vrchnú časť torty. Na niektorých miestach nechajte čokoládu stekať zvonku. Zvyšok čokolády roztiahnite od stredu smerom von. Nechajte to trochu uschnúť.
Poukladajte čokoládové vajíčka na torte zo stredu smerom von. Nechajte tortu vychladnúť.
Share or print this recipe