Vegánsky čokoládovo-hruškový koláč

Prísady

Na formu s Ø 22 cm

  • 200 g múky
  • 50 g kakaa
  • 2 ½ ČL prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 1 ČL škorice
  • 200 ml ovseného mlieka
  • 75 g repkového oleja
  • 150 g jemného kryštálového cukru
  • 75 g jablkového pyré
  • 1 veľká hruška (mäkká)
  • Celé lieskové orechy
  • 2 PL hnedého cukru
     

Príprava

Rúru predhrej na 180 °C (horný a dolný ohrev). Boky formy vymasti a dno vylož papierom na pečenie. V miske zmiešaj múku, kakao, prášok do pečiva, soľ a škoricu.

V ďalšej miske premiešaj ovsené mlieko, olej a cukor. Pridaj jablkové pyré a znova dôkladne premiešaj. Postupne pridávaj túto zmes k suchým prísadám a miešaj, kým nevznikne hladké cesto (nemiešaj príliš dlho). Cesto nalej do formy.

Hrušku rozrež na štvrtiny, odstráň jadierka a nakrájaj na tenké plátky. Rozlož ich na cesto do tvaru vejára. Lieskové orechy nakrájaj na plátky a rozsyp po ceste. Posyp hnedým cukrom a peč približne 45 minút (skontroluj špajdľou). Po upečení koláč vyber a nechaj úplne vychladnúť.

Tip: Podávaj s čokoládovou polevou!

Ďaľšie recepty