Vanilkovo-škoricové rolky

Prísady

Na cca. 80 kusov:

  • 300 g hladkej múky
  • 90 g Korunného práškového cukru
  • 90 g strúhaných lieskových orechov alebo mandlí
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 1 štipku soli
  • ½ čajovej lyžičky škorice
  • 250 g masla (nakrájané na kúsky; studené)

na valcovanie:

Príprava

Predhrejte rúru na 180 ° C - horúci vzduch. Múku preosejte a premiešajte so zostávajúcimi prísadami, aby ste vytvorili hladké cesto. Ak sa cesto drobí, zapracujte 1-2 lyžice mlieka. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte asi 1-2 hodiny v chlade. Cesto nakrájajte na rovnomerne veľké kúsky (každý približne 9 g). Vytvarujte rolky, dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte cca. 11 minút.

Zmiešajte práškový cukor, škoricu a vanilkový cukor a obaľte ešte teplé rolky. Ak sa rolky príliš ľahko lámu, pomocou sitka zmesou cukru a škorice ich položené na tácke pocukrujte .

Doba trvanlivosti (ak je dóza dobre uzavretá): približne 3 až 4 týždne
V spolupráci s Baking Barbarin.

 

Ďaľšie recepty