Vanilkové rožky

Prísady

  • 250 g hladkej špaldovej múky T630
  • 100 g vlašských orechov
  • 75 g práškového cukru @korunny_cukor 
  • 180 g zmäknutého masla
  • 1/2 čl sódy bikarbóby
  • 1 čl mletej bourbon vanilky

Na obaľovanie:

  • 1 vanilkový cukor
  • 3 pl práškového cukru 

Príprava

Pripravte si ingrediencie a predhrejte rúru na 180°C.  Postup je veľmi jednoduchý.

Zmiešajte suché prísady. Do suchých prísad pridajte zmäknuté maslo a vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte ho na hodinu odpočívať do chladničky. Keď cesto stuhne, vytvarujte z neho guľôčky a zrolujte ich do tvaru polmesiaca a uložne na plech vystraný papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 7 až 10 minút alebo kým nie sú na spodnej strane zlatohnedé. Rolky nechajte 2 minúty vychladnúť na plechu. Potom ich ešte teplé obaľte v cukre. Keď sú rožky úplne vychladnuté, opäť ich obaľte v cukre.  Podávajte a pochutnajte si!

Ďaľšie recepty