Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Mandľovú múku a pudrový cukor preosejeme a zmiešame s 80 g bielka na pastu.
Vyšľaháme 70 g Bio kryštálového cukru s 80 g bielka.
*Medzitým povaríme pri teplote 118 °C 130 g Bio kryštálového cukru s vodou a pomaly tenkým prúdom pridávame do kuchynského robota k snehovej hmote. Následne šľaháme pri vysokej rýchlosti zastudena.
Snehovú hmotu opatrne zmiešame s mandľovou pastou. Naplníme do vrecka (okrúhle hrdlo veľ. 6 alebo 8) a vytlačíme na plech na pečenie.
Makronky necháme sušiť asi 30 min. pri izbovej teplote, kým nie je ich povrch pevný na dotyk.
Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 160 °C asi 10 minút.
**Na plnku povaríme šľahačku s dreňou strúčika vanilky a nalejeme na čokoládu. Necháme 12 hodín odstáť a tuhnúť na chladnom mieste. Pomocou vrecka na plnenie nanesieme na vychladnuté makronky.
* Zafarbenie: primiešame gélovú farbu podľa požadovanej intenzity.
** Variácia: do hmoty pridáme namiesto strúčika vanilky niekoľko kvapiek bio citrónového oleja, bio pomarančového oleja alebo bio ružového oleja.
Share or print this recipe