Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Vafľa
poleva
ozdoby
Na maslové vafle postrúhajte citrón a vyšľahajte ho do peny spolu s maslom a cukrom. Pridajte vajcia, múku a prášok na pečenie a dobre premiešajte. Cesto ďalej miešajte a pridávajte cmar. Cesto by malo mať viskóznu konzistenciu – ak je príliš husté, pridajte trošku cmaru.
Cesto po dávkach pridajte do vafľovača vymasteného tukom a postupne upečte vafle, nechajte ich vychladnúť a nakrájajte nožom do tvaru kornútkov.
Do misky pridajte bielko a vyšľahajte ho, čím vytvoríte polevu. Pomaly pridávajte práškový cukor a citrónovú šťavu, ako aj potravinárske farby. Miešajte cca 10 minút. Hmota by mala byť viskózna a len pomaly stekať z metličiek. Ak je hmota príliš pevná, pridajte citrónovú šťavu po kvapkách.
Polevu rozdeľte na vrchnú časť vafľových kornútkov a podľa želania ozdobte posýpkou.
Foto: © UM Panmedia
Share or print this recipe