Tvarohovo-krupicové lievance

Prísady

cca na 6 lievancov

Na cesto

Okrem toho

 

Príprava

Mlieko krátko prevaríme.

Pridáme krupicu a cukor a dobre premiešame. Necháme odstáť približne 5 minút, potom cesto prelejeme do misy.

Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme pevný sneh.

Tvaroh a žĺtky pridáme ku krupici a okamžite rozmiešame mixérom alebo ručne metličkou na šľahanie. Pridáme múku a krátko premiešame. Opatrne vmiešame vyšľahané bielky.

V nepriľnavej panvici zohrejeme kokosový olej. Cesto lyžicou vkladáme ho horúceho oleja a vytvarujeme do okrúhleho tvaru. Lievance opekáme z každej strany asi 3 minúty na miernom ohni. Udržujeme teplé.

Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme malinami. Najlepšie chutia vlažné.

Obmeny podávania: Tvarohové krupicové lievance chutia výborne aj so škoricovým cukrom. Zmiešame 3-4 lyžice kryštálového cukru s trochou škorice.

Ďaľšie recepty