Tvarohovo-jahodové guľky s mandľovo-kokosovou posýpkou

» prejsť k videu

    Zagúľané jahody

Prísady

Cesto:

  • 250 g tvarohu
  • 200 g hrubej múky (z toho 50 g na dotvarovanie guliek)
  • 50 g krupice
  • 2 vajcia
  • 2 PL roztopeného masla
  • štipka soli

Posýpka:

Ostatné:

 

Príprava

Ako prvé si pripravíme cesto. Tvaroh, múku, krupicu, vajcia, maslo a štipku soli spolu zmiešame a necháme chvíľu odstáť. Mandľové lupienky si presypeme do sitka a zalejeme vodou, aby boli mokré. Pridáme práškový cukor a premiešame. Zmes vyklopíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme na 15 – 20 minút zapiecť pri teplote 200°C, sledujeme aby nám nezhoreli, ak treba vyberieme skôr.

Medzitým si na suchej panvici opražíme kokos a za stáleho miešania asi 5 minút vyčkáme pokým nezhnedne. Následne presypeme do misky a necháme vychladnúť. Roztopené maslo necháme na panvici zohriať, kým nám jemne nezhnedne a naspäť prelejem do pohára.

Vo veľkom hrnci si dáme zovrieť vodu a medzitým si umyjeme jahody. Pomocou polievkovej lyžice naberáme cesto v tvare guľky, ktoré obalíme v múke, následne si z neho vytvoríme placku a zabalíme do nej jahodu. Nakoniec posypeme múkou a vytvarujeme guľku. Všetky guľky vkladáme naraz na 10 minút do vriacej vody.

Uvarené guľky dáme na tanier, posypeme kokosom, zalejeme maslom a na vrch guľky rozdrvíme mandľovú posýpku. Kto má rád sladšiu verziu, ešte ju môže posypať trochou Korunného cukru práškového v mlynčeku.

 

 

Video

Ďaľšie recepty