Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ako prvé si pripravíme cesto. Tvaroh, múku, krupicu, vajcia, maslo a štipku soli spolu zmiešame a necháme chvíľu odstáť. Mandľové lupienky si presypeme do sitka a zalejeme vodou, aby boli mokré. Pridáme práškový cukor a premiešame. Zmes vyklopíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme na 15 – 20 minút zapiecť pri teplote 200°C, sledujeme aby nám nezhoreli, ak treba vyberieme skôr.
Medzitým si na suchej panvici opražíme kokos a za stáleho miešania asi 5 minút vyčkáme pokým nezhnedne. Následne presypeme do misky a necháme vychladnúť. Roztopené maslo necháme na panvici zohriať, kým nám jemne nezhnedne a naspäť prelejem do pohára.
Vo veľkom hrnci si dáme zovrieť vodu a medzitým si umyjeme jahody. Pomocou polievkovej lyžice naberáme cesto v tvare guľky, ktoré obalíme v múke, následne si z neho vytvoríme placku a zabalíme do nej jahodu. Nakoniec posypeme múkou a vytvarujeme guľku. Všetky guľky vkladáme naraz na 10 minút do vriacej vody.
Uvarené guľky dáme na tanier, posypeme kokosom, zalejeme maslom a na vrch guľky rozdrvíme mandľovú posýpku. Kto má rád sladšiu verziu, ešte ju môže posypať trochou Korunného cukru práškového v mlynčeku.
Share or print this recipe