Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
(na cca 60 ks koláčikov)
Mak povaríme s mliekom na hustejšiu kašu, potom pridáme všetky ostatné ingrediencie.
Ručne všetko spojíme a posýpkou zdobíme koláčiky.
Do misky rozdrobíme droždie izbovej teploty, pridáme cukor a mlieko. Prikryjeme a necháme na teplom mieste vzísť kvások.
Preosejeme múku, pridáme soľ, jeden bielok a citrónovú kôru. Ohrejeme si mlieko tak, aby bolo vlažné, a vlejeme ho do zmesi.
Krupicový cukor, vanilkový cukor, 5 žĺtkov vyšľaháme spolu s 250 gramami masla. Vyšľahanú zmes pridáme k múke aj s vybehnutým kváskom. Teraz použijeme hnetací robot alebo zapojíme svaly a vypracovávame ho asi 20 minút. Počas toho môžeme poprašovať hladkou múkou, aby sa cesto nelepilo.
Necháme na teplom mieste kysnúť asi 2 hodiny.
Na doske si rozdelíme hotové cesto na kúsky, vypracovávame guľky, do ktorých vytvarujeme jamku a naplníme ho vybranou náplňou.
2 žĺtky zmiešame s mliekom a potierame nimi koláčiky. Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C asi 12 minút. Zvyšné maslo rozpustíme a len čo vytiahneme hotový plech, potrieme maslom pre ešte lepšiu chuť.
Share or print this recipe