Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Oddeľte žĺtok a bielok a vyšľahajte bielky na tuhý sneh. Vymiešajte žĺtky, práškový a vanilkový cukor. Vmiešajte pomaly 1/8 l vlažnej vody a olej. Tento proces by mal trvať aspoň 10 minút. Múku zmiešajte s práškom na pečenie a pomarančovou kôrou a miešajte po častiach. Jemne primiešajte sneh z bielkov.
Zmes rozpolte na polovicu a jednu polovicu jemne premiešajte s kakaovým práškom a rumom.
Do vymastenej a múkou vysypanej formy na torty vložte 2-3 polievkové lyžice tmavého cesta a 2-3 polievkové lyžice svetlého cesta. Tento postup opakujte, kým sa nespotrebujú obe cestá. Cesto nevyhladzujte, ale nechajte ho chvíľu stáť, aby mohlo pretekať.
Pečte v predhriatej rúre pri 175 ° C po dobu asi 60 minút. Hotovú tortu nechajte chladnúť v otvorenej rúre približne 15 minút a potom vyberte a nechajte vychladnúť.
Zmiešajte mascarpone, práškový cukor, citrónovú šťavu, mandarinky a mandarinkovú šťavu. Želatínu namočte do studenej vody na 5 minút, potom ju vytlačte a rozpustite v teplom pomarančovom likéri a zamiešajte do pripraveného mascarpone krému. Šľahačku vyšľahajte, kým nestuhne a vložte do nej pokrájané kúsky mandarinky. Krém nechajte vychladnúť na 30 minút.
Vychladnutý korpus potrite marhuľovým džemom, potom naneste pripravený krém z mascarpone a posypte kakaovým práškom.
Share or print this recipe