Torta s marakujou a bielou čokoládou

Prísady

Torta (priemer 31 cm)

  • 240 g mandľovej múky
  • 190 g kokosových vločiek
  • 108 g kokosového oleja
  • 100 g Korunný cukor hnedý trstinový /  Sugars of the World - Brown Cane Sugar
  • štipka soli
  • 2 lyžice studenej vody
  • Náplň
  • 700 ml kokosového mlieka
  • 200 g bielej čokolády
  • štipka vanilkového prášku
  • 2-3 čajovej lyžičky agaru

Dekorácia:

  • marakuja
  • jedlé kvety
  • kúsky kokosu
     

Príprava

Mandľovú múku, kokosové vločky a soľ vymiešame v kuchynskom robote na hrubú múku. Použijeme "hák" na cesto. Postupne pridáme cukor, kokosový olej, studenú vodu a vymiesime cesto.

Cesto natlačíme do tortovej formy čo najrovnomernejšie. Necháme odležať v chladničke. Medzitým si pripravíme náplň:

Kokosové mlieko, čokoládu a vanilku za stáleho miešania privedieme na miernom ohni do varu. Prisypeme agar a za stáleho miešania varíme ďalšie 2 minúty.
Zmes nalejeme do vychladnutej tortovej formy. Vložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny.
Tortu podávame bohato ozdobenú marakujou, jedlými kvetmi a kokosovými lupienkami.
 

Ďaľšie recepty