Torta s černicami a mascarpone

Prísady

doba pečenia 45 minút 

stredne náročná príprava 

Základ 

  • 250 g mäkkého masla
  • 250 g Korunného pudrového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • postrúhaná kôra bio citrónu
  • štipka soli 
  • 5 vajec 

Krém Mascarpone

  • 500 g pevného mascarpone
  • 250 g tvarohu
  • 100 g Korunného pudrového cukru
  • dreň zo strúčika vanilky
  • trocha citrónovej šťavy a kôry 
  • 250 g černíc 

Príprava

Na základ vyšľaháme do peny maslo, práškový a vanilkový cukor, citrónovú kôru a soľ. Postupne primiešame vajcia a potom pridáme múku zmiešanú s práškom na pečenie.

Naplníme dve tortové formy (priemer 15 cm) a pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote  160 °C cca 45 minút. Necháme vychladnúť a z koláča narežeme asi 1-2 cm hrubé pláty. 

Všetky prísady na krém Mascarpone zmiešame s kuchynským robotom.

Natrieme na prvý plát, na to dáme černice a opäť prikryjeme trochou krému a takto pokračujeme.

Vrchný plát natrieme trochou krému a ozdobíme kvetinami a černicami.

Ďaľšie recepty