Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Najprv si pripravíme cesto. Do veľkej misky nasypeme múku, práškový cukor, prášok do pečiva, vajce a maslo. Z ingrediencií ručne vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme zachladiť.
Kým nám cesto chladne, pripravíme tekvicový krém. Do hrnca dáme na kocky nakrájanú tekvicu spolu s klinčekmi a škoricou, zalejeme trochou vody a povaríme asi 10 minút. Následne odlejeme prebytočnú vodu a zmes rozmixujeme tyčovým mixérom.
Medzitým ako nám bude zmes chladnúť, nastrúhame jablká, ktoré ručne vyžmýkame a navrstvíme do formy vystlanej papierom na pečenie a lístkovým cestom. Posypeme škoricou, lyžicou kryštálového cukru a polejeme vychladnutou tekvicovou zmesou. Prikryjeme cestom, ktoré sme si vyvaľkali na pomúčenej doske, okraje cesta uzavrieme, vrch popicháme vidličkou, potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.
Nakoniec vrch koláča dozdobíme Korunným cukrom práškovým v mlynčeku.
Share or print this recipe