Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Cesto
Krém
Zrobíme cesto. Lebo musí chvíľu lebediť v chladničke. Takže. Šmaríme múku do misky.. pridáme nakockované studené maslo, žĺtko, púdrový cukor alebo práškový. Mačkáme, mačkáme prstami a pridáme 2 PL studenej vody. Mačkáme ďalej, až pokiaľ nemáme normálne cesto, ktoré krásne drží pokope.
Ak nie je medzičasom cesto úplne nehorázne povolené, tak si ho ešte rýchlo vyvaľkám a naplním tartaletkové formičky. Ak je už moc lepkavé, tak si ho nechám chvíľu stuhnúť v chlade. Každopádne keď máme tartaletkové formičky naplnené, tak cesto popicháme a dáme na cca 30 minút do chladničky.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút – do zlata.
Hor sa na los karamelos. Cukor dáme do hrnca alebo veľkej panvice. Pridáme 4 PL vody a premiešame. Vypeckujeme sporák a necháme topiť. Nechytáme! Keď začne chytať jantárovú farbu, premiešame. Karamel by mal byť celý pekne jantárový a cukor rozpustený. Stiahneme z ohňa. Pridáme smotanu a miešame jak blázen. Pozor na horúcu paru. Takže najlepšie miešať vareškou s dlhou rúčkou. :)
Ak sa náhodou vytvorili hrudky, vrátime na mierny oheň a miešame. Pridáme maslo a soľ. Tartaletkové korpusy naplníme karamelom a necháme stuhnúť.
Na krém si vymixujeme mascarpone, kakao, kôru z pomaranča a púdrový cukor. Púdrový cukor je spešl verzoška práškového, je namletý na extra jemno a tým pádom je supiš do krémov, lebo nezrní a rýchlo sa rozpustí.
Tak.. krém nahodíme na vychladnuté tartaletky so slaným karamelom a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Hotovo.
Share or print this recipe