Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Všetky prísady na cesto dáme do misky a ručne vypracujeme tuhé cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme stuhnúť do chladničky na pár minút. Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm na pomúčenej doske. Vystelieme ním dno aj boky formičiek. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť. Pečieme v predhriatej rúre približne 12 minút pri teplote 180 °C. Upečené košíčky necháme vychladnúť.
Krém:
Do hrnca dáme variť smotanu na varenie spolu so zrniečkami z 1/2 vanilkového struku, medzitým si v miske ručne vymiešame žĺtky so škrobom, múkou a práškovým cukrom. Keď smotana začne vrieť, pomaly ju za stáleho miešania prelejeme do žĺtkovej zmesi a dáme späť variť, kým začne hustnúť. Odstavíme, necháme trochu vychladnúť a vmiešame maslo.
Vychladnuté košíčky plníme krémom a šľahačkou, ktorú sme si vyšľahali spolu so zrniečkami z 1/2 vanilkového struku.
Pred servírovaním dozdobíme drobným ovocím.
Share or print this recipe