Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Predhrejte rúru na 170 ° C . Plech vyložte papierom na pečenie a umiestnite 2 krúžkové formy na tortu, každý s priemerom 20 cm. Formy obaľte alobalom tak, aby cesto zostalo vo formách.
Cesto
Do nádoby vytlačte citrón a nastrúhajte citrónovú kôru. Miešajte vajcia a krupicový cukor do peny. Pomaly primiešavajte olej, vodu, citrónovú šťavu a citrónovú kôru. Múku a prášok do pečiva zmiešajte v miske a pridajte do cesta. Miešajte rýchlo. Pridajte konfety a už len krátko pomiešajte.
Nalejte polovicu cesta do foriem na tortu a pečte asi 35-40 minút (vykonajte skúšku špajlou). Nechajte vychladnúť vo forme. Pomocou noža vytiahnite tortu z foriem.
Krém
Nechajte maslo zmäknúť v rúre (ale nie úplne rozpustiť!). Šľahajte mäkké maslo asi 1 minútu, pridajte púdrový cukor po lyžiciach. Nakoniec primiešajte smotanový syr lyžičkou, kým sa nevytvorí nadýchaná hmota. Podľa potreby primiešajte cca. 10-20 ml šľahačky.
Ozdobenie
Studené korpusy rozrežte na polovicu. Položte prvú časť na otočný alebo obyčajný tanier. Vrch potrite asi 3-5 polievkovými lyžicami smotanového syra, položte druhú časť a znova potrite smotanovým syrom. Opakujte tieto kroky, kým sa nespoja všetky korpusy. Nakoniec rozotrite krém na vrch torty a na jej okrajoch. Najlepšie je na to použiť kartu na cesto alebo špachtľu.
Umiestnite pod tortu čistú kuchynskú utierku (aby ste mohli znovu použiť odpadnuté ozdoby) a tortu ozdobte sypaním, napr. tortu celú posypte alebo ju posypte len čiastočne alebo len na jej stranách. Nechajte vychladnúť!
Ideálny recept na karnevalovú párty!
Share or print this recipe