Sušienky - Veľkonočný zajačik

Prísady

(prísady na 20 - 30 kusov)

Cesto:

Poleva:

 

Príprava

Postup na prípravu cesta

Zo studených prísad vymiešame cesto a necháme ho odpočívať v chladničke 1 hodinu. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme zajačikov a pečieme cca 10 min. pri 200 ° C.

Príprava bielkovej polevy

V kuchynskom robote pomaly zmiešame prísady a potom pri strednej rýchlosti vyšľaháme pevnú hmotu. Následne pomocou palety spracujeme polevu do konzistencie na písanie (mäkká, ale nie príliš tekutá). Kornút naplníme polevou a obťahujeme ním obrysy zajačika. Zo zvyšku polevy vytvoríme konzistenciu na vyplňovanie plôch (jemne tekutá), dáme ju do fľaštičky a vyplníme plochy zajačikov. Necháme cez noc zaschnúť a prípadne ešte dozdobíme.

Ďaľšie recepty