Srnčí chrbát

Prísady

 

  • 5 vajec
  • 120 g mäkkého masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 štipka soli
  • 100 g rozpustenej čokolády
  • 150 g strúhaných mandlí
  • 40 g hladkej múky
  • 100 g Korunného kryštálového cukru
  • 50 g marhuľového džemu

Poleva:

Príprava

Formu vymažte maslom a vysypte múkou. Predhrejte rúru na 170° C.

Oddeľte bielky a žĺtky.  Vymiešajte maslo, vanilkový cukor a soľ. Opatrne primiešajte rozpustenú čokoládu a pridajte žĺtky. Poriadne vyšľahajte bielky, do ktorých budete postupne pridávať kryštálový cukor.  Vyšľahaný sneh pridajte do čokoládového základu.

Mandle zmiešajte s múkou a primiešajte k cestu. Zmes nalejte do formy a pečte v predhriatej rúre pri 170 ° C počas približne 1 hodiny. Srnčí chrbát nechajte vychladnúť.

Potrite horúcim marhuľovým džemom  - na tenko.

Glazúru pripravíte tak, že povaríte vodu spolu s práškovým cukrom. Pridajte čokoládu (nakrájanú na malé kúsky) a poriadne premiešajte s ručným mixérom (bez obsahu vzduchu), kým sa všetko nerozpustí. Nechajte vychladnúť a nalejte vlažné na srnčí chrbát. Nakoniec ozdobte sekanými alebo celými mandľami.

Ďaľšie recepty