Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Formu vymažte maslom a vysypte múkou. Predhrejte rúru na 170° C.
Oddeľte bielky a žĺtky. Vymiešajte maslo, vanilkový cukor a soľ. Opatrne primiešajte rozpustenú čokoládu a pridajte žĺtky. Poriadne vyšľahajte bielky, do ktorých budete postupne pridávať kryštálový cukor. Vyšľahaný sneh pridajte do čokoládového základu.
Mandle zmiešajte s múkou a primiešajte k cestu. Zmes nalejte do formy a pečte v predhriatej rúre pri 170 ° C počas približne 1 hodiny. Srnčí chrbát nechajte vychladnúť.
Potrite horúcim marhuľovým džemom - na tenko.
Glazúru pripravíte tak, že povaríte vodu spolu s práškovým cukrom. Pridajte čokoládu (nakrájanú na malé kúsky) a poriadne premiešajte s ručným mixérom (bez obsahu vzduchu), kým sa všetko nerozpustí. Nechajte vychladnúť a nalejte vlažné na srnčí chrbát. Nakoniec ozdobte sekanými alebo celými mandľami.
Share or print this recipe