Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ostatné:
Príprava s kuchynským robotom: Do misky kuchynského robota vložte všetky prísady okrem masla. Maslo nakrájajte na malé kúsky, položte na prísady a dobre premiešajte K - hákom, kým nevznikne pevné cesto.
Príprava bez kuchynského robota: V miske zmiešajte múku, hnedý cukor, vanilkový cukor a korenie. Maslo nakrájajte na malé kúsky a pridajte k ostatným ingredienciám. Zmes premiešajte, kým cesto nemá pieskovú konzistenciu. Pridajte vajcia a rýchlo premiešajte s ostatnými prísadami, aby ste vytvorili hladkú hmotu.
Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chlade po dobu najmenej 4 hodín. Najlepšie by bolo spracovať cesto až na druhý deň, aby vôňa a chuť korenia mohla preniknúť.
Predhrejte rúru na 180 ° C na horúci vzduch. Na dva plechy položte papier na pečenie.
Dajte cesto na pomúčenú pracovnú plochu a vyvaľkajte na hrúbku približne 4 mm. Vykrajujte z cesta rôznymi motívmi (pečiatky s vianočnými motívmi alebo valčekom so vzorom). Ak chcete využiť sušienky ako ozdobu na vianočný stromček, pred pečením urobte do sušienky dieru drevenou špajdľou.
Pečieme asi 10-13 minút, podľa veľkosti.
Share or print this recipe