Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Krehké špaldové cesto
Tvarohový krém
Posýpka
Na krehké cesto dajte do misky múku a práškový cukor.
Studené maslo nakrájajte nožom na malé kúsky a pridajte k múke. Pridajte vajce a soľ a zo všetkých prísad vymieste cesto. 4. Keď je cesto hladké, zabaľte ho do fólie a vložte cca na 30 minút do chladničky.
Na prípravu tvarohového krému vymiešajte maslo s krupicovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte kôru z citróna, tvaroh a vajcia. Všetko spolu poriadne premiešajte. Nakoniec pridajte cez sitko škrob a primiešajte do masy. Ovocie umyte, nechajte odkvapkať a v prípade potreby rozdeľte na polky. Ovocie zmiešajte s 1 PL špaldovej múky.
Na prípravu posýpky roztopte maslo a nechajte mierne vychladnúť. Vychladnuté maslo prstami vymieste s múkou, soľou, vanilkovým cukrom a krupicovým cukrom na posýpku. Posýpku odložte do chladničky.
Rúru predhrejte na teplotu 180 °C s horným a dolným ohrevom. Vymažte rozkladaciu formu. Krehké špaldové cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske. Vložte ho do pripravenej formy a popritláčajte na jej dno a okraje. Nadbytočné cesto na okrajoch zrežte a rukami vytvarujte pekný okraj.
Tvarohový krém rovnomerne rozotrite na cesto a posypte pripraveným ovocím a posýpkou. Špaldovo-tvarohový koláč pečte cca 40 minút v predhriatej rúre. Potom koláč vyberte z rúry a nechajte kompletne vychladnúť.
Počas chladnutia opatrne prejdite okrúhlym nožom okolo okraja formy, aby sa neskôr dal koláč ľahko uvoľniť. Okraj formy odstráňte a špaldovo-tvarohový koláč poprášte práškovým cukrom.
Tip: na špaldovo-tvarohový koláč môžete použiť aj iné bobuľové ovocie a plody, v závislosti od sezóny a takisto aj zavárané ovocie, ako sú napr. polky broskýň.
Share or print this recipe