Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
40ks
Cesto:
Na dokončenie:
Do misy navážime všetky ingrediencie okrem mlieka a vajíčka a vypracujeme drobenku. Potom pridáme ostávajúce ingrediencie a vypracujeme hladké nelepivé cesto. To dáme do chladničky asi na 15 min. odstáť a potom ho rozvaľkáme na pomúčenej ploche na obdĺžnik veľký asi 40 × 30 cm, 2 -3 mm tenký. Vykrajovačom na cesto ho nakrájame na pásiky široké asi 1-2 cm, z každého vytvoríme uzol, alebo praclík. Olej nalejeme do menšieho hrnca tak, aby mal hĺbku asi 5 -6cm. Zahrejeme ho na teplotu 170C a uzlíky po častiach usmažíme dozlatista. Odkladáme na tácku s obrúskami, aby mohol prebytočný olej vsiaknuť. Ešte vlažné ich obalíme v zmesi obidvoch cukrov. Najlepšie chutia čerstvé.
Share or print this recipe