Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na cesto:
Na slivkový kompót:
Na náplň:
Na mandľovú zmes:
Dozreté slivky opláchnite, vykôstkujte a nakrájajte na štvrtiny. Odstráňte prezreté časti. V hrnci ich povarte spolu s cukrom a za stáleho miešania pridajte pudingový prášok. Nechajte povariť 2-3 minúty a odstavte.
Predhrejte rúru na 175°C (horný/spodný ohrev).
Do vajec pridajte cukor a šľahajte pokiaľ nevznikne pena. V miske dôkladne premiešajte múku a prášok do pečiva. V inej miske zmiešajte olej a mlieko.
Postupne pridávajte striedavo múčnu zmes a mliečnu zmes do vaječnej zmesi, kým nevznikne hladké cesto.
Vymažte formu na pečenie maslom, nalejte do nej cesto a pečte na strednej mriežke asi 40 minút. Otestujte špáradlom. Nechajte úplne vychladnúť.
Koláč rozkrojte vodorovne na polovicu. Spodnú časť vráťte späť do formy a utiahnite okolo nej kruh. Rozotrite na ňu slivkový kompót. Smotanu vyšľahajte s práškovým cukrom a rozotrite ju na kompót. Položte na to druhú časť koláča.
V hrnci rozohrejte maslo s cukrom. Pridajte mandľové lupienky a med a za stáleho miešania povarte 2-3 minúty. Rozotrite mandľovú zmes na koláč a nechajte vychladnúť.
Share or print this recipe