Sladká pivná omáčka s cibuľou

Prísady

  • 200 ml tmavého piva
  • 3 lyžice studeného masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 veľké cibule
  • 2 lyžice Korunného cukru hnedého
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • čierne korenie, soľ
  • výpek z mäsa

Príprava

Cibule si nakrájame na tenké mesiačiky. Na panvici necháme rozpustiť 1 lyžicu masla. Pridáme cibuľu a na miernom ohni smažíme cca 20 minút, občas premiešame. Pridáme nasekaný cesnak, cukor a ocot. Podľa chuti pridáme čierne korenie a soľ a celú zmes zalejeme pivom.

Varíme asi 5 minút, zložíme z ohňa a po častiach všľaháme zvyšné maslo.

Omáčka sa hodí k bravčovému mäsu a poháru vychladeného piva.

Ďaľšie recepty