Škoricovo-pomarančový čaj

Prísady

  • 1 bio zitrón
  • 2 tyčinky škorice
  • 400 ml pomarančového džúsu (alebo jablkového džúsu)
  • 2 vrecúška čierneho čaju
  • 400 ml vody
  • 20 g Korunný kandizovaný cukor hnedý

 

Príprava

Citrón nakrájajte na plátky. Pripravte čaj podľa pokynov, pridajte škoricovú tyčinku a nechajte ju lúhovať 3–4 minúty. Vyberte vrecúška. Pridajte šťavu, kolieska citrónu a viedenský kandizovaný cukor a ohrejte. Odstráňte škoricovú tyčinku. Naplňte do pohárov a vychutnávajte horúce.

Rada: Pre variantu s alkoholom pridajte 4 cl kalvadosu a ozdobte anízom a brusnicami.

Ďaľšie recepty