Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na škoricové muffiny
do polevy z čerstvého syra a mascarpone
Predhrejte rúru zapnutú na pečenie zospodu aj zvrchu na 175° C a na muffinový plech položte 12 papierových košíčkov.
Rozšľahajte maslo s cukrom, soľou a vanilkou počas cca 2 - 3 minút na krém.
Potom doň po jednom primiešajte vajcia.
Zmiešajte múku s práškom na pečenie a striedavo primiešavajte postupne raz múku, raz mlieko izbovej teploty do hmoty z masla a vajec. Nepremiešavajte však celú zmes ani príliš silno ani príliš dlho, pretože potom by tvar muffinov pri pečení mohol vpadnúť dovnútra.
Rozdeľte cesto do dvoch misiek a do jednej časti pridajte cejlónsku škoricu.
Do košíčkov postupne striedavo pridávajte raz lyžicu svetlého, raz lyžicu škoricového cesta, až kým nebudú do ¾ naplnené.
Škoricové muffiny pečte v rúre cca 20 - 25 minút, kým nebudú zlatožlté a potom ich nechajte úplne vychladnúť.
Vyšľahajte šľahačkovú smotanu so stužovačom šľahačky do pevnej hmoty a nechajte ich krátko postáť v chladničke.
Vymiešajte krém z čerstvého syra, mascarpone, práškového cukru a vanilky.
Vmiešajte šľahačkovú smotanu a naplňte polevu do cukrárenského vrecka s cukrárenskou koncovkou v tvare hviezdy.
Vytlačte dostatočné množstvo polevy na škoricové muffiny.
Škoricové slimáky cupcakes posypte škoricovým cukrom a konzumujte v ideálnom prípade ešte čerstvé.
V chladničke vydržia cupcakes cca 2 - 3 dni, no najlepšie vždy chutia v deň, keď ich upečiete.
Tip: Cejlonská škorica má na rozdiel od čínskej škorice (cassia) vyššiu kvalitu, je aromatickejšia a vďaka svojmu nižšiemu obsahu kurkamínu aj neškodná pre zdravie.
Share or print this recipe