Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pripravíme si kvások. V miske rozdrvíme droždie, ktoré zalejeme vlažným mliekom a pridáme cukor. Necháme odstáť asi 15 minút. Zatiaľ si do väčšej misky nasypeme múku, pridáme žĺtky, maslo, cukor, štipku soli, kvások a postupne prilievame mlieko. Z prísad si vypracujeme cesto, ktoré miesime dovtedy, pokým sa prestane lepiť. Následne necháme 30 minút podkysnúť.
Medzitým si ošúpeme, odkôstkujeme a nakrájame na drobné kocky marhule a dáme s hnedým cukrom a rumom variť do hrnca. Keď sú už rozvarené, marhule pretlačíme a prilejeme škrob, ktorý si rozmiešame v troške vody. Chvíľu povaríme, pokiaľ nám zmes začne vrieť a dáme vychladnúť. Vychladnutú zmes jemne premiešame s tvarohom, prenesieme do cukrárskeho vrecka a odložíme do chladničky.
Pomocou polievkovej lyžice si odtrhávame cesto, ktoré v rukách vytvarujeme na šišky a ukladáme na pomúčenú dosku. Následne prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť. Olej rozpálime vo väčšom hrnci a vyprážame šišky, ktoré necháme na papierovej servítke vychladnúť.
Keď šišky vychladnú, paličkou si urobíme dierky a naplníme šišky marhuľovo-tvarohovým krémom. Na záver môžeme jemne posypať práškovým cukrom.
Share or print this recipe