Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Suroviny na cca. 6 — 8 kusov
Na cesto:
Na plnku.
cesta:
Najprv všetky suroviny na cesto vložíme do miešacej misky kuchynského robota alebo ručného mixéra a hákom na cesto, alebo rukou rýchlo vypracujeme hladké cesto.
Potom na pomúčenej pracovnej doske z cesta rukami vytvarujeme guľu, roztlačíme na plocho, prikryjeme a necháme aspoň 45 minút odležať v chladničke.
Rúru predhrejeme na 200 °C, so zapnutým horným/dolným ohrevom.
Krehké cesto potom na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme približne na hrúbku 3-5 mm a natlačíme do foriem na tartaletky (podľa možnosti do foriem s odnímateľným dnom). Formy netreba natierať maslom, pretože krehké cesto obsahuje veľa masla a po upečení sa dá ľahko vybrať.
Malou vidličkou cesto popicháme a v predhriatej rúre pečieme asi 10-12 minút.
Teplotu rúry potom znížime na 180°C a tartaletky pečieme ešte ďalších 5 minút. Ak sa okraj cesta trochu zohol, môžeme ešte horúce cesto opatrne opraviť pomocou malého pohára.
Upečené cesto necháme úplne vychladnúť.
krému:
Zo smotany na šľahanie a stužovača šľahačky vyšľaháme tvrdú šľahačku.
Z mascarpone s cukrom na najnižšom stupni vymiešame hladký krém.
Potom krém opatrne ručne primiešame do šľahačky.
Dokončenie Schwarzwaldských tartaletiek
Čerešne necháme odkvapkať a rozpolíme ich.
Višňový džem zmiešame s trochou rumu a natrieme ním vychladnuté tartaletky.
Potom do nich rovnomerne rozložíme rozpolené čerešne a prikryjeme krémom z mascarpone.
Schwarzwaldské tartaletky ozdobíme čerstvými čerešňami a trochou čokoládovej polevy alebo čokoládových pilín a necháme odležať v chladničke približne 1-2 hodiny.
Tip: Namiesto malých tartaletiek si môžete upiecť aj veľký Schwarzwaldský čerešňový tart.
Share or print this recipe