Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
pre približne 50 kusov:
Rúru predhrejeme na 175 °C horný/spodný ohrev a pripravíme si 2 plechy s papierom na pečenie.
Vajcia izbovej teploty šľaháme so soľou a kryštálovým cukrom asi 5 minút.
Kakao na pečenie zmiešame s múkou, práškom do pečiva a maizenou, preosejeme a opatrne vložíme do vaječnej zmesi.
Nalejeme čokoládové cesto do vrecka alebo do vrecka do mrazničky a odrežeme malú špičku.
Na pripravený plech na pečenie nanesieme párny počet kruhov širokých asi 2 cm s určitou vzdialenosťou medzi nimi.
Sušienky pečieme v predhriatej rúre asi 10-12 minút a potom necháme úplne vychladnúť.
Marhuľový džem zmiešame s rumom a vždy zlepíme 2 sušienky s 1-2 lyžičkami džemu.
Najlepšie je nechať sušienky dobre vysušiť v chladničke.
Horkú čokoládu roztopíme pri nízkej teplote alebo pripravíme čokoládovú polevu podľa návodu na obale.
Sacherove sušienky opatrne poukladáme na vidličku, celé ich namáčame v čokoláde a necháme dobre vyschnúť na plechu s papierom na pečenie.
Sacherove sušienky vydržia v krabičke na sušienky približne 2-3 týždne.
Share or print this recipe