Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Čokoládu roztopíme v teplom vodnom kúpeli. Maslo vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom a zľahka primiešame roztopenú čokoládu. Pridáme vajcia a miešame dovtedy, kým nevznikne kompaktné cesto. Primiešame múku, kukuričný škrob, soľ a prášok do pečiva. Nakoniec zjemníme šľahačkou a rumom.
Cesto vylejeme do okrúhlej alebo hranatej formy na pečenie a pečieme 45 minút pri teplote 175 °C. Či je cesto upečené zistíme tak, že doň pichneme ihlou. Ak ostane ihla čistá, cesto je hotové.
Upečenú hmotu necháme vychladnúť, natrháme do misky a zmiešame s marhuľovým džemom.
Niekoľko hodín necháme postáť v chladničke, aby sa chute spojili. Z hmoty potom vyformujeme guličky, ktoré opäť necháme 30 minút postáť v chladničke.
Guľôčky potom napichneme na paličky a namočíme do čokoládovej polevy. Uložíme na papier na pečenie a necháme stuhnúť.
predtým, ako paličku pichnete do guľôčky, nakrátko ju ponorte do čokoládovej polevy. Pops tak budú na paličke lepšie držať.
Share or print this recipe