Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Rúru si vyhrejeme na 180°C.
Mlieko spolu so štipkou soli a 80 g Korunného cukru krupicového privedieme do varu. Za stáleho miešania nasypeme ryžu a dusíme za občasného miešania asi 20 – 25 minút do mäkka. Vznikne tak vláčna kaša, ktorú necháme vychladnúť.
Konzervy zaváraných jahôd precedíme a šťavu prelejeme do hrnca.
Pripravíme si coulis. Do jahodovej šťavy dôkladne primiešame 1 ČL škrobu, privedieme do varu, keď coulis zhustne, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a boky formy dôkladne vymastíme 1 PL masla.
Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky trochu vyšľaháme a potom pridáme 1 PL Korunného cukru práškového a vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtky primiešame do vychladnutej ryže a opatrne zapracujeme polovicu snehu z bielkov. Druhú polovicu si odložíme na snehovú čiapočku.
Polovicu ryžovej zmesi nalejeme do vymastenej tortovej formy. Vrstvu pokryjeme odkavpkanými zaváranými jahodami. Pokryjeme druhou vrstvou zmesi a uhladíme.
Pečieme asi 50 minút v rúre vyhriatej na 180°C.
Na horúci nákyp navrstvíme druhú polovicu vyšľahanúho snehu a dáme ešte zapiecť asi na 3 minúty do rúry, ktorej teplotu sme zvýšili na 220°C. Po vybratí z rúry je snehová čiapočka na vrchu jemne chrumkavá a vo vnútri vláčna.
Upečený ryžový nákyp vyberieme z formy, preložíme na veľký tanier, nakrájame na porcie, dozdobíme jahodovým coulis, na polovice nakrájanými čerstvými jahodami a posypeme škoricou. Dozdobíme celými tyčinkami škorice.
Share or print this recipe