Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na cca. 5-6 veľkých stridžích klobúkov
V miske zmiešame cukor a škoricu.
Jablká rozštvrtíme, jadrovník vykrojíme, ošúpeme ich a nakrájame na drobné kúsky. Vložíme do misky a dobre premiešame približne s polovicou zmesi cukru a škorice.
Rúru predhrejeme na 180 °C, so zapnutým horným/dolným ohrevom a plech vložíme papierom na pečenie. Cesto vyberieme z chladničky a hneď ho spracujeme. Pracujeme rýchlo, aby sa cesto nelepilo na papier na pečenie.
Cesto rozbalíme a nakrájame na cca. 5-6 trojuholníkov.
Na dlhšiu stranu cesta položíme jablká zmiešané s cukrom a škoricou, bočné strany stlačíme. Horný okraj silne stlačíme vidličkou. Vrchol trojuholníka otočíme na stranu tak, aby pripomínal stridží klobúk. Takto naplníme všetky trojuholníky.
Stridžie klobúky uložíme na plech a lyžicou ich posypeme zvyšným škoricovým cukrom. Pečieme na strednej priečke rúry cca. 18-22 minút do zlatohneda.
Tip: Stridžie klobúky môžeme naplniť aj lekvárom alebo orieškovo-nugátovým krémom.
Poznámka: Ak chceme pripraviť menšie stridžie klobúky, najprv cesto po dĺžke rozrežeme a potom ho nakrájame na trojuholníky.
Stridžia metla zo zvyškov: Dva vonkajšie trojuholníky s kratším okrajom posypeme škoricovým cukrom a stočíme. Na jednom konci urobíme nožom niekoľko zárezov. Po vychladnutí nastokneme na sušienkovú tyčinku Mikado.
Share or print this recipe