Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ríbezľovú šťavu zmiešame so studenou vodou a krupicovým cukrom, pridáme koreniny a nalejeme do veľkej fľaše, pričom fľašu naplníme tak, aby hladina siahla na šírku prsta pod hrdlom.
Uzatvoríme korkovou zátkou a pretrepeme, aby sa cukor rozpustil. Do zátky nasadíme vodou naplnenú kvasnú rúrku, ktorá sa však nesmie dostať do styku s ovocnou šťavou.
Následne fľašu odložíme na chladné a tmavé miesto.
Po 6 až 8 týždňoch, keď skončí proces kvasenia, stočíme čisté víno do vysterilizovaných fliaš, vzduchotesne uzatvoríme a pred otvorením ešte minimálne dva mesiace necháme postáť na tmavom a chladnom mieste.
Počas chladných zimných večerov si môžete vychutnať ríbezľový punč:
3/4 l ríbezľového vína
3/4 l ríbezľového sirupu
1/8 l koňaku
2 balíčky korenín na varené víno
½ citróna
Všetko pomaly zohrejte, ale nevarte. Pridajte šťavu z ½ citróna a podľa chuti oslaďte Korunným kandizovaným cukrom hnedým.
Share or print this recipe