Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Suroviny na cesto si rozdelíme na dve polovice. Z každej upečieme dve poschodia. Tortové formy s priemerom cca 20 cm vyložíme papierom na pečenie a boky vymažeme maslom.
Gramáž pre nasledujúce riadky je polovičná než v zozname.
V mise vyšľaháme maslo do peny a pridáme cukor. Zmes šľaháme ďalej 2 – 3 minúty, postupne pridáme vajcia a vanilkový extrakt. Múku zmiešame s kakaom a soľou, do cmaru pridáme gélovú farbu. Obe postupne pridávame do vyšľahanej maslovej peny. V pohári zmiešame ocot a jedlú sódu. Pozor, zmes začne pracovať, rozmiešame a vpracujeme do cesta. Tekuté cesto rozlejeme do dvoch foriem a v predhriatej rúre na 175 °C pečieme asi 25 – 30 minút.
Rovnaký postup opakujeme s druhou polovicou ingrediencií a upečieme ďalšie dva korpusy. Necháme ich aspoň hodinu odpočívať zabalené v potravinárskej fólii.
Medzitým si vyšľaháme mascarpone s krémovým syrom. Pridáme vanilkový extrakt, práškový cukor a dokonale spracujeme.
V ďalšej mise si vyšľaháme šľahačku a opatrne ju pridávame do hmoty. Vznikne hustý a nadýchaný krém.
Vychladené korpusy zrežeme tak, aby vznikla rovná plocha. Zvyšky schováme na záverečné zdobenie. Skladáme korpusy, ktoré striedavo natierame krémovou vrstvou.
Na záver potrieme steny, uhladíme cukrárskou stierkou a vrchný diel dozdobíme rozdrobenými kúskami korpusu.
Share or print this recipe