Rebarborovo-malinový džem s vanilkou

Prísady

Príprava

Umyte rebarboru. Odstráňte drevnaté konce a rebarbory ​​nakrájajte na malé kúsky s veľkosťou približne 0,5 cm. Maliny umyte a dobre odkvapkajte.

Vložte kúsky rebarbory ​​spolu s malinami, vanilkovým cukrom z bourbonu a Korunným želírovacím cukrom do hrnca, prikryte ho a nechajte stáť najmenej 2 hodiny.

Bio citróny umyte pod horúcou vodou a vysušte ich. Nastrúhajte citrónovú kôru pomocou strúhadla a pridajte do ovocnej zmesi. Vytlačte citróny a nalejte šťavu do hrnca s ingredienciami.

Priveďte ingrediencie v hrnci do varu a povarte 4 minúty. Po polovici  času varenia môžete premixovať ručným mixérom.

Urobte želírovaciu skúšku a ihneď nalejte horúci džem do pripravených sterilizovaných pohárov.

Ďaľšie recepty