Punč z brusníc a granátových jabĺk

Prísady

  • 500 ml brusnicovej šťavy
  • 500 ml šťavy z granátových jabĺk
  • 1 l červeného vína
  • 1 granátové jablko
  • 1 biopomaranč
  • dreň z jedného vanilkového struku
  • 2 celé kusy kôry škoricovníka
  • 5 muškátových orechov
  • rozmarínové vetvičky
  • kocky ľadu v dostatočnom množstve {ako možnosť}

Príprava

Dajte brusnicovú šťavu a šťavu z granátových jabĺk a červeným vínom do veľkého hrnca. Rozpoľte biopomaranč. Vytlačte z jednej polovice šťavu, druhú polovicu umyte a nakrájajte na plátky. Rozpoľte granátové jablko, vytlačte z jednej polovice šťavu. Z druhej vyberte jadierka. Pridajte do tekutiny šťavu z ovocia, pomarančové plátky a jadrá z granátového jablka. Vyškrabte dreň z vanilkového struku a dajte spolu s koreninami do hrnca. 

Na strednej teplote zohrievajte zmes asi 15 minút. Pozor: víno sa nesmie dostať do varu!

Zoberte hrniec zo sporáka a nechajte zmes najmenej dve hodiny odstáť. Naplňte bowle do pohárov a servírujte ozdobené rozmarínovými vetvičkami.

Alternatíva: Nechajte bowle vychladnúť a podávajte s dostatočným množstvom ľadových kociek a rozmarínovými vetvičkami ako príležitostný koktail v interiéri.

Ďaľšie recepty