Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na kysnuté cesto
Na natretie
1 ČL pripraveného jemného kryštálového cukru zamiešajte do mierne teplého mlieka a rozmrvte doňho droždie. Posypte trochou múky. Nechajte zakryté stáť cca 10 minút, až kým nevznikne rozkvas. Dajte múku do misky. Rozkvas vymiešajte s cukrom, jemným kryštálovým cukrom a soľou na cesto. Prekryte misu utierkou a nechajte ju stáť na teplom mieste 50 minút.
Predhrejte rúru zapnutú na pečenie zvrchu a zospodu na 180 stupňov. Ešte raz cesto premieste, vyvaľkajte ho na cca 0,5 cm hrúbku a vyrežte z neho 8 kruhov o priemere 9 cm a položte ich na plech. Zo zvyšného cesta vyrežte 8 kruhov o priemere 2 cm na pysk prasiatka. Malé kruhy položte na veľké v ich spodnej tretine. Pomocou ihlice na štrikovanie vypichnite v malých kruhoch 2 nosné dierky.
Zo zvyšku cesta vyrežte 16 trojuholníkov (1,5-2 cm) ako uši. Rozšprudľujte vajce a prilepte ním uši na veľké kruhy z cesta.
Nechajte prasiatka pre šťastie 15 minút nakysnúť. Rozšprudľujte jedno vajce s 2 PL mlieka a potrite touto zmesou pomocou štetca prasiatko. Pečte cca. 13-15 minút.
Ozdobenie: Rozmiešajte práškový cukor s mliekom tak, aby sa nevytvorili hrčky, a touto zmesou namaľujte oči prasiatka. Nechajte vyschnúť. Zvyšnú cukrovú hmotu zafarbite čiernou potravinárskou farbou v množstve jednej špičky noža a namaľujte ňou zrenicu v očiach.
Share or print this recipe