Pralinky spekulatius

Prísady

cca 30 kúskov

  • 100 g mäkkého masla
  • 100 g Korunný cukor práškový
  • 125 g horkej čokolády
  • 125 g mletých lieskových orieškov
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • ¼ čajovej lyžičky mletého zázvoru (môžeme nahradiť kardamómom)
  • ¼ čajovej lyžičky mletých klinčekov
  • ¼ čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
     
  • Farebná cukrová posýpka na ozdobu
  • Kokosové lupienky na ozdobu

Príprava

Mäkké maslo a cukor vymiešame na ľahkú penu.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu – v hrnci privedieme do varu vodu. Čokoládu posekáme. Na horúcu vodu položíme tvarom a materiálom vhodnú misku a za občasného miešania v nej roztopíme čokoládu.

Pomleté ​​lieskové oriešky s koreninami krátko opražíme na panvici bez tuku – zintenzívni sa tým aróma.

Rozpustenú čokoládu a oriešky s koreninami zmiešame s maslovou zmesou. Zmes by mala byť hustá, nie tekutá, v prípade potreby môžeme primiešať ešte trochu orieškov.

Odložíme do chladničky asi 30 minút.

Pomocou lyžičky vyberáme malé kúsky vychladenej zmesi a rukami z nich tvarujeme guľôčky. Obaľujeme ich vo farebnej cukrovej posýpke alebo v kokosových lupienkoch. Pred podávaním necháme v chladničke stuhnúť.

Copyright: Mei liabste Speis

Ďaľšie recepty