Pomarančový likér

Prísady

 

 

  • 6 chemicky neošetrených pomarančov
  • 1/1 kg Korunného krupicového cukru
  • na špičku noža mletej škorice a koriandra
  • 1 l koňaku, vodky alebo bieleho rumu

 

 

Príprava

Pomaranče poriadne vydrhneme pod horúcou vodou a osušíme. Odrežeme tenkú kôru (bez vnútornej bielej šupky) a najemno nasekáme.

Pomaranče odšťavíme, šťavu spolu s krupicovým cukrom dáme do veľkého, čistého a dobre uzatvárateľného pohára a premiešame, kým sa kryštály cukru nerozpustia. Pridáme pomarančovú kôru a koreniny a doplníme alkoholom. Dobre uzatvoríme a silno pretrepeme.

2 mesiace necháme stáť na chladnom, tmavom mieste. Potom prefiltrujeme cez naparenú gázovinu, nalejeme do vysterilizovaných fliaš, dobre uzatvoríme a uschovávame na chladnom mieste.

Ďaľšie recepty